четвъртък, 25 юни 2009 г.

Петте стрели остане траен символ на Rothschild име. Първата поява на набор от стрели, представляваща семейството беше в австрийски патент за клона на 1817, които поставят братята на първо стъпало на благородство. През 1822, братята напреднали още допълнително в редиците на Австрийската благородство, превръщайки barons на Империята. 

Пет стрели се появи на английски предоставяне на въоръжение, за които Натана успешно petitioned през 1818, от името на себе си и всичките му братя и техните потомци. Нейтън на дизайна включен лъв (отхвърлено от австрийците) ненаситен в лапата набор от пет стрели. 

Много от членовете на семейството започва да приема мотив на петте стрели. Тя се появява в бланки, на bookplates, от порцелан, в бижута и в безброй други декоративни начини. Бланки оцелееш от средата на 19-ти век, които показват, че някои хора предпочитат да видите стрелки, сочещи нагоре, независимо от официалното описание на стрели, одобрен от австрийска heralds на оръжие. Въпреки, че това е било само въпрос на личен избор, кръстче-канален разделен на мнение започва да се развива! Френският семейство и банкови постепенно приемат "стрелки нагоре" за всички видове употреба на символа, а на английски остана верен на "стрелка надолу" версия. И така, в рамките на Rothschild групата на бизнеса, "стрелка надолу" се използват за NM Rothschild & Синове, неговите дъщерни дружества и дружества, в които тя притежава преобладаващ интерес; "стрелки нагоре" за Rothschild & CIE Banque, неговите дъщерни дружества и дружества, в които той притежава преобладаващ интерес. 

Но защо стрелките на всички? 

В улика е в работата на Мориц Oppenheim на "художник на Rothschilds". Скица на масла описва историята казал от Плутарх на Scilurus който, по негова смъртно легло, поиска от синовете му - пет, са изобразени от Oppenheim - за пауза набор от стрели. Когато всички те се провали, той им показа колко лесно стрелки могат да бъдат разбити поотделно, cautioning тях, че тяхната здравина като семейство лежеше в тяхното единство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар