понеделник, 15 юни 2009 г.

Някои интересни факти, за да погълне. 

Съединените щати не е носител на ценни книжа от 1982 г., извършвайки процес започна през 1966 година. $ 7,5 млн. в хазната ценни книжа бяха "заблуден" от един от Федералния резерв банки през 1962 г., който започна да се движи с безналични. 

Според съкровищницата, по-малко от 1% от "Трежъри Търгуеми ценни книжа" съществуват във формата на приносител. $ 134 млрд. е интересен номер изведнъж-освен ако няма някои нюанс на "Търгуеми" тук. 

Ако приемем за момент, че облигациите са законни, времето е интересно на фона на влошаването на доверието в щатски дълг. Какво би Двама японски (появява) мъже, да се прави с такава голяма сума? Няколко дни по-късно на японския консулство все още е в състояние да потвърди, те са дори японски граждани. Това е странно. 

Ако една кражба, то със сигурност ще бъде най-големият за запис всякога. И в такъв размер, че е ясно, че само мълчаливо правителство би направило такава "операция" е възможно. Тихо разтоварване съкровищата в Швейцария? Или за създаване на купчина пари в чужбина за малко екстериториални QE? Изкупуването съкровищници с кредит, създаден с китка на дълго разстояние книгите съкровищата? Това е доста recursive. Харесва ми. 

Конспирации са забавно да се отдадете. Това каза, те вероятно са фалшиви. Надяваме се така.

Няма коментари:

Публикуване на коментар