понеделник, 15 юни 2009 г.

Пет неща: The Horror от $ 134 млрд. 
Кевин Depew 12 юни, 2009 2:05 ч.  
   
  Какво прави $ 134 милиарда приличам?; На 944 S & P 500 полесражение, а socionomics на пандемии и много повече.  
   

 Online 7$ Trades!
 
още пет неща » 
 принтирай имейл  



1) за ужасите на $ 134 млрд. 

"[T] той образовани класове Един зле облечени, недохранен, overdunk група squatters със съзнанието, така силно развити, че те са свободни от добрите нрави, вкусове, така рафинирани в една посока, че те са били Извинен за това, че нито една в друга, емоциите култивирани така, че единственият аберация е нормалност, всички тук на море недоварен басейна на развала изчисляват само за манифеста на pricelessness на това, което те са били хвърляне далеч ... група от хора, всички умствени и физически грешния размер. " 
- Уилям Gaddis, "The Признаването" 
ЗАПАСИ
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
Също и от ...  
  
ТЪРСЕНЕ:  


За разлика от мен, точно сега, както ми бе retyping IT, Gaddis не са икономисти или политически & религиозни фанатици в ума, когато той е написал, че порочната словоизлияния. Или може би той го направи. Тя е дълга книга, върху наравно с Джойс на "Одисей" и Pynchon роман в двата обхвата и размер, така че, който наистина може да бъде сигурен? Въпросът е, че това е доста близо до мястото, където ние се намираме днес, когато само аберации са нормалност, плаващи по недоварен басейни от развала, изчислени за единствената цел на излагането на pricelessness на всички ние сме далеч хвърляне. 

Вие ще откриете, че не е ясно изразен в страниците на "Уол Стрийт вестник или в Financial Times или на Bloomberg, но само защото числата говорят сами за себе си, дори когато думите около тях са калибрирани за приключите с висока блясък. Това е мръсна работа, но някой трябва да го направя. И като всички мръсна работа, последното нещо, което хората нога законопроектът искате да видите, е доказателство, че някои вид работа е извършено тук. Той защо повечето кухни са отделни от трапезария стаи. И защо актовете на бизнеса са склонни да се случва зад заключени врати, или през нощта. 

Той винаги е шокиращо да видите Бизнес провежда в отворен, но е особено неловко, когато ти се случи да се препъва в нея. Което е очевидно какво се случи в Италия тази седмица, когато две японски граждани, които $ 134 млрд. в САЩ недекларираната облигации са били задържани, докато се опитва да влезе Швейцария. 

Възможностите за да видите $ 134 млрд. долара, са изключително редки. Повечето от нас никога няма да видите в нашия живот повече от $ 10,000 или $ 15,000 до близо. И така аз бях transfixed цяла сутрин със снимка, че избяга от новините услуга Adnkronos. 



Това е всичко. В ужас на $ 134 млрд. долара е, че тя се вписва това в куфара. 

Разбира се, умни пари залогът е, че облигациите са фалшиви. Само глупак би се от другата страна на тази линия. Което, ако си мислиш за него, е още по-ужасяваща; напълно подадените simulacra на $ 134 млрд. долара .... в ужасно третия ред на прецесия на изображението при възпроизвеждане displaces оригинала. 

"[T] е голям артист, че там някога е бил ... Джим на краснописец, Извлече всеки законопроект на ръка, за двадесет години той беше успех. И какво ще стане? Някои тъпо бакалница секретар smudges един от тях с wet ръка. Когато той се опита, нали знаеш какво отбраната бе? Бил е художник. Всяка от работата му е на стойност повече като произведение на изкуството от това, което правителството е shoving. " 
- Уилям Gaddis, "The Признаването" 


2) 944,43 

Това е най-S & P 500 повод през последните 9 последователни сесии. 

944,43 е TD Абсолютни Retracement ниво от март 6 ниска. Вижте таблицата по-долу. 

Кликни за да увеличиш 


Какво са за гледане е квалифициран пауза на това ниво, да сигнализират на SPX е готова да сложи това в огледалата за обратно виждане и опит за мащаба на ново ниво над 1000. Вчера на висшето тясно след предварително определяне на тясно "предварително квалифицирани", че нивото като потенциален breakout, но за да се отговори на всички изисквания, ние необходими за днешните отворени към по-горе се вчера на близо. Това не се случи, така че повод за нивото остава. 

Междувременно, имайте предвид, че вчера на високо, 956,23, най-накрая е срещнал с TD пропулсивна Up Изчерпване ниво 954,12 (показан по-светло син на графиката по-горе). 

Всичко това увеличава вероятността, че значението на 944,43 остава валидна като горна граница, както и че разпенвам е по-близък до износване, отколкото купувачи премахване продавачите. 


3) В Socionomics на пандемии 

Основният принцип на Socionomics е, че социалното настроение дискове социално действие, а не обратното. Това мнение upends традиционните причинността и как събитията са представени в медиите. Така например, би било естествено предположение от повечето хора, които пандемии, като например бързото разпространение на H1N1 "чума грип" вирус, ще предизвика хората да станат по-негативни и уплашени. Реалността, обаче, може да бъде, че негативните социално настроението тенденции правят хората по-податливи на пандемии. 

Тази теза бе наскоро, очертани в нова публикация от Socionomics институт, наречен "В Socionomist." 

"Socionomics posits, че тенденциите в социалната настроение - широко споделени чувства, включително тези на оптимизъм и песимизъм - разтварям в йерархична структура на по подобен начин с форма на вълни, които са видими в класациите на цени на акции, нашите най-чувствителните м на социалното настроение. Големи епидемии появят близо lows в социалния настроение - често в близост до значителни, страховити дъна на склад цени - и може да се запази и в следващите uptrend. " 

Среброто облицовки тук, ако има такава, е, че потенциалните пик на разпространението на H1N1 пандемия, която CDC вярва, може да се появи късно тази година и началото на следващия по време на типичните грипен сезон, най-вероятно ще съвпадне със значително по-ниски запаси , ако вече не сме видели това. 

Погледнете в класациите по-долу, в сравнение рамо до рамо. Първата карта, от Realty Trac, показва aheat картата на честотата на други фирми. Вторият показва честотата на H1N1 разпространи чрез MSNBC. 

Кликни за да увеличиш 



4) Стартиране да застанете 

Говорейки за Socionomics, времето сами на този Активен Ню Йорк Таймс серия, "Happy Days - извършване на какви въпроси в размирни времена," говори сама за себе си. Но да разгледаме най-скорошно парче нарича, "радостта на по-малко." 

Цялата пиеса е на стойност прочетено, но тази точка наистина обобщава задълбочаването промяна в отношението към потребление и щастието и желанието за мир: 

"Ако сте вида на човек, който предпочита свободата за сигурността, който се чувства по-удобно в малка стая, отколкото голям и който установява, че щастието идва от съвпадение ви иска да ви се нуждае, а след това да вървят все още не е, когато радостта ви лъжи. " 


5) Новини & Weirdness 

Ситигруп инвестиционна Pays данъкоплатци Triple Връщане на Стандарт & Poor's 500 - Bloomberg 
Добрата новина: Изглежда, че сме "пожъната" (Bloomberg дума) за връщане на 7,5% от $ 45 млрд. за спасяването Ситигруп (C), повече от три пъти какво щеше да направи на S & P 500. 
Лошата новина: Ние сме-инвестирани в САЩ Трежъри приносител облигации чрез няколко японски пичове в Италия (виж номер едно, по-горе). 

Доверието на потребителите Посещения 9-месечен Висока - NYT 
По този начин, контра-митинг тенденция в социалната настроението удари своя връх. 

Щам на работниците Rise - САЩ Днес 
Хората, които все още имат работни места са faring-зле, отколкото по всяко време, тъй като Великата депресия, A САЩ Днес анализ находки. 

Rise на Recessionistas - християнската наука "Монитор" 
"Модна отговаря скромност като увереност, прагматизъм шофиране етикети за широк пазар." 

Лили Продаден Zyprexa лекарствата за Деменция Знаейки това не се Помощ - Bloomberg 
Ели Лили Ко (LLY) призова лекарите да предписват Zyprexa за възрастни пациенти с деменция Един неодобрен използвате за antipsychotic, въпреки че имаше drugmaker доказателства лекарството не е работа за такива пациенти, Bloomberg доклади. Ясно е, че те трябва да се приеме, пациентите няма да можем да отчетем, че лекарството не е работа, защото вие знаете, те са деменция. 

Харвард психиатър обяснява Зомби невробиология - io9 
"Schlozman подсказва, че огледалото неврони помагат обясним популярността на зомби жанр сред живите. Докато гледат тези филми," ние, като разрешение да търсите в тези неща, които изглеждат на човека - но не са хора - и външния и пълно разрешение повявам главите им на разстояние. "

Няма коментари:

Публикуване на коментар