четвъртък, 10 септември 2009 г.

Нова финансова пирамида рухна в САЩ

Шефът на Agape World Никълъс Козмо бе арестуван от агенти на ФБР за създаване на финансова пирамида..

Снимка: The Huffington Post


Рухна поредната американска финансова пирамида, в която са били инвестирани около 400 млн. долара, след като бе арестуван нейният ръководител Никълъс Козмо, предаде Ройтерс. Според ФБР частният инвестиционен фонд Agape World е бил класическа финансова пирамида, при която разплащанията с новите клиенти се извършват с инвестициите на по-старите.

Финансовите измами на Козмо обаче бледнеят пред тези на Бърнард Мадоф, който в края на м.г. бе задържан по обвинения в измами за над 50 млрд. долара, извършени чрез неговата компания.

Вчера бе арестуван и американският инвестиционен мениджър Артър Надел, който бе издирван от ФБР за присвояване на около 350 млн. долара, предаде Ройтерс. Той е задържан в Тампа, Флорида.

Междувременно стана ясно, че икономическа криза е нанесла на Румъния щети на стойност почти 60 млрд. евро, съобщи портал Европа. Кризата е изяла досега около 4.3 млрд. евро от личното състояние на румънците, както и 54 млрд. евро загуби от резкия спад на цените на жилищата в страната.

Британският министър на търговията Питър Манделсън обяви спасителен план на стойност 2.5 млрд. евро за автомобилната индустрия, предаде Би Би Си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар